Nocturne
Valpar

Valpar

 

Ingenting är likt det andra i år. Många människor arbetar hemma och har helt plötsligt tid för en hund. Vi har väl aldrig varit med om något liknande under vår snart 42-åriga uppfödning av Cavalierer och 15 år med King charles. Så många brev, mess, telefonsamtal vi fått under det här året. Från så många trevliga familjer.

Tyvärr har tillgången på Cavaliervalpar inte räckt till och det vi nu ser, är att blandrasaveln och smugglingen har ökat något helt otroligt. För oss uppfödare av rasrena, registrerade hundar i Svenska Kennelklubben och därtill alla de hälsoregler som gäller för vår ras, vårt intresse för avel, gör att man inte kan förstå någonting.

En blandras betyder ju inte friskare hundar! En blandras betyder, att du inte har en aning om vad som finns bakom. Det betyder däremot att du kan dubbla anlagen för det du inte vill se. Det betyder också att du dubblar kostnaden för valpen till någon, som fullständigt struntar i de åratals avlesarbete som ligger bakom en rashund. 


 Bilden nedan 4 generationer Cavalierer i färgen blenheim och bredvid den vår King Charles när hon blev champion. Inga Cavaliervalpar planeras 2021. Eventuellt en King Charles kull om allt går som det ska, men då meddelar jag det på den här sidan.

Himmine 2021 01 25

Orelie Zur alten Schmiede och Pia Klöverbäck

Tidigare Cavalierer

Bilder från tidigare kullar nedan